Tag: IT Beheer

Haal het maximale uit jouw data met AI

Haal het maximale uit jouw data met AI gratis downloaden

Soms hebben we een helpende hand nodig om ons meer en sneller inzicht te geven in onze beschikbare data. Mensenhanden schieten hierin vaak tekort, daarom kiezen steeds meer bedrijven voor kunstmatige intelligentie om nog een stap verder te gaan. Deze whitepaper vertelt waar AI het verschil maakt en inspireert met de vele praktijkvoorbeelden. Klaar voor de toekomst?

Lees verder ›Download nu

The show must go on: bedrijfscontinuïteit verzekeren

The show must go on: bedrijfscontinuïteit verzekeren gratis downloaden

We verwachten dat onze IT-omgeving altijd beschikbaar is. En dan gaat het toch een keer mis. Noodweer gooit roet in het eten, het water staat tot in de serverruimte en alle systemen zijn offline. Wat nu? Lees hier hoe je een bedrijfscontinuïteitsplan opstelt en welke bouwstenen je nodig hebt om jouw IT-omgeving zo snel mogelijk weer online te krijgen.

Lees verder ›Download nu

Hoe IT zorgt voor meer innovatiekracht

Hoe IT zorgt voor meer innovatiekracht gratis downloaden

De druk op IT-afdelingen wordt steeds groter. IT is namelijk cruciaal voor groei en tegelijk wordt verwacht dat ze garant staan voor constante hoge kwaliteit en ervoor zorgen dat alle systemen altijd up-and-running zijn. Een dag telt maar 24 uren, dus waar halen we die extra benodigde tijd vandaan? Deze whitepaper kaart de mogelijkheden van automation en orchestration aan.

Lees verder ›Download nu

In 5 stappen naar de moderne werkplek

In 5 stappen naar de moderne werkplek gratis downloaden

Dankzij de razendsnelle ontwikkelingen in de cloud is die moderne werkplek de afgelopen jaren nóg aantrekkelijker geworden. Geheel in lijn met de wensen van de organisatie zijn de kosten lager en geeft het de productiviteit een boost. Nog meer redenen nodig om te kijken wat het voor jou en je collega’s kan betekenen? Lees dan snel verder.

Lees verder ›Download nu

Field gateways sleutel tot succes met IoT

Field gateways sleutel tot succes met IoT gratis downloaden

IoT belooft een connected wereld waarin data alles efficiënter maakt. Van de zelf bestellende koelkast tot en met de assemblagemachine die aangeeft dat er preventief onderhoud gepleegd moet worden, IoT maakt het mogelijk. Daarvoor zullen wel devices aangesloten moeten worden. Hoe dat in verschillende scenario’s goed gaat, lees je in deze whitepaper.

Lees verder ›Download nu

Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken gratis downloaden

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar  oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder ›Download nu

Verbeterde zichtbaarheid voor snellere en betere beslissingen dankzij NetSuite

Verbeterde zichtbaarheid voor snellere en betere beslissingen dankzij NetSuite gratis downloaden

IT-dienstverleners worden steeds complexer. Ze hebben vaak complexere bedrijfsmodellen en bieden verschillende diensten aan in verschillende regio’s. Voor internationale organisaties met meerdere filialen, afdelingen en dochterondernemingen kan het heel lastig en ingewikkeld zijn goed zicht te houden op projecten, budgetten en alle verschillende resources. NetSuite heeft uitgebreide mogelijkheden en tools die op maat zijn gemaakt voor IT-dienstverleners. In deze whitepaper gaan we dieper in op de mogelijkheden en voordelen van NetSuite voor IT-dienstverleners, onder andere aan de hand van klantervaringen.

Lees verder ›Download nu

Cloud-migratie in de geestelijke gezondheidszorg

Cloud-migratie in de geestelijke gezondheidszorg gratis downloaden

Ook zorgorganisaties plukken de zoete vruchten van de cloud. In deze praktijkcase wordt beschreven waarom Mentaal Beter, een netwerk van ggz-instellingen over het hele land, koos voor het Werkplek Online-platform. Klik verder voor de 4 pijlers van deze cloud-migratie.

Lees verder ›Download nu

Beschikbaarheid van uw IT op orde

Beschikbaarheid van uw IT op orde gratis downloaden

De beschikbaarheid en continuïteit van uw IT zijn vereisten om uw organisatie soepel te laten draaien. Hebt u vaak last van uitval, dan is dit slecht voor de productiviteit en het welbevinden van uw medewerkers. Wat voor monitoring-oplossing hebt u concreet nodig om grip te houden op uw IT?

Lees verder ›Download nu

IT-infrastructuur klaar voor de toekomst

IT-infrastructuur klaar voor de toekomst gratis downloaden

Het optimaliseren van de gebruikerservaring is een steeds belangrijkere taak voor de IT-afdeling. Werknemers kunnen thuis alle applicaties draaien en dat willen ze ook op hun werk. Dit betekent in de praktijk dat er veranderingen moeten worden aangebracht aan het beheer van de IT-infrastructuur. Hoe begint u aan deze lastige klus? Het begint allemaal met inzicht…

Lees verder ›Download nu

Internet of Things geeft de organisatie inzicht

Internet of Things geeft de organisatie inzicht gratis downloaden

Als een gebruiker van de Microsoft Azure Internet of Things services kan een beetje sturing handig zijn. Deze referentiearchitectuur biedt de handvaten om de mogelijkheden van Microsoft Azure IoT beter in te zetten binnen uw organisatie. Bent u een gebruiker van deze services of gaat u dit binnenkort doen? Download dan deze whitepaper.

Lees verder ›Download nu

IT-automatisering: realiseer ITaaS in 5 stappen

IT-automatisering: realiseer ITaaS in 5 stappen gratis downloaden

Organisaties worden verplicht om te blijven innoveren in deze digitale wereld. Hierdoor komt de IT-afdeling onder hoge druk te staan. Voornamelijk omdat er een spanningsveld ontstaat tussen de gebruiker en de beheerder. Lees verder voor meer informatie over de voordelen die ITaas kan bieden voor de organisatie. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Automation en Orchestration.

Lees verder ›Download nu

BizTalk Server optimaliseren in 4 stappen

BizTalk Server optimaliseren in 4 stappen gratis downloaden

Met BizTalk kunt u bedrijfsprocessen integreren en te beheren. Met Microsoft BizTalk Server 2013 Performance Optimization Guide kunt u dankzij de ervaringen van IT-professionals dit serverpakket nog beter te laten presteren.

Lees verder ›Download nu

Object Based Storage biedt ultieme flexibiliteit

Object Based Storage biedt ultieme flexibiliteit gratis downloaden

De sterke ontwikkelingen op het gebied van cloud-gebaseerde data en applicaties, digitale archivering en big data is er steeds grotere behoefte aan een andere manier van dataopslag. Object-gebaseerde opslag biedt die mogelijkheden. In deze paper vindt u meer informatie over Object-Based Storage.

Lees verder ›Download nu

Verbeter de prestaties van uw BizTalk Server 2013

Verbeter de prestaties van uw BizTalk Server 2013 gratis downloaden

BizTalk geeft bedrijven de perfecte mogelijkheid om bedrijfsprocessen te integreren en te beheren. In deze Microsoft-gids leest u alles over de mogelijkheden om uw BizTalk Server 2013 nog beter te laten presteren.

Lees verder ›Download nu

Waarom een upgrade naar BizTalk Server 2013 verstandig is

Waarom een upgrade naar BizTalk Server 2013 verstandig is gratis downloaden

Gebruikt u Microsoft-software met een ‘levenscyclus’? Dan is het verstandig goed in de gaten te houden wat end-of-support voor u betekent. In deze paper kijken we naar de lifecycle van BizTalk Server, wat de consequenties van niet-upgraden zijn en wat de voordelen zijn van een upgrade naar BizTalk Server 2013.

Lees verder ›Download nu

Uitbesteden van uw ICT? Uitgebreid stappenplan helpt u op weg

Uitbesteden van uw ICT? Uitgebreid stappenplan helpt u op weg gratis downloaden

De afhankelijkheid van ICT wordt in het bedrijfsleven steeds groter en het bijhouden van alle ontwikkelingen steeds moeilijker. ‘Uitbesteden van ICT’ staat dan ook regelmatig op de agenda van het management. Wat is de beste manier om uw ICT uit te besteden? Een uitgebreid stappenplan helpt u op weg.

Lees verder ›Download nu

3D Graphics for Virtual Desktops Smackdown

3D Graphics for Virtual Desktops Smackdown gratis downloaden

Virtualisatie is gemeengoed geworden, zeker als het om netwerk-, server-, applicatie- en desktopvirtualisatie gaat. Binnen desktopvirtualisatie bieden 3D Graphics extra flexibiliteit en mogelijkheden. Haal het uiterste met de juiste informatie. Wie virtualisatie-infrastructuur beheert, moet goed op de hoogte zijn van alle ins en outs op dit gebied. In deze paper leest u wat er allemaal mogelijk is en wat de voor- en nadelen zijn van virtualisatie.

Lees verder ›Download nu

Eisen voor succesvol beheer van BizTalk Server infrastructuur

Eisen voor succesvol beheer van BizTalk Server infrastructuur gratis downloaden

Het beheren van een BizTalk Server-infrastructuur vereist zowel specialistische als brede kennis. In deze whitepaper staat de vraag ‘wat is nodig om op de juiste manier BizTalk Server te beheren en bedienen?’ centraal. De gebruikersrollen en benodigde kennis van BizTalk Server staan hierbij centraal.

Lees verder ›Download nu

ITAM-Best-Practices

ITAM-Best-Practices gratis downloaden

In de wereld van e-commerce slaan steeds meer bedrijven hun vleugels over de eigen landsgrenzen uit. 24 op 7 zaken doen is de norm geworden. In dit geval komt heel veel aan op de onderliggende IT-infrastructuur die onder geen beding mag worden verwaarloosd. Goede IT Asset Management (ITAM) is dan van levensbelang.

Lees verder ›Download nu

Municipality of Rotterdam on Private Cloud from HP

Municipality of Rotterdam on Private Cloud from HP gratis downloaden

De gemeente Rotterdam gebruikt een shared service center concept om hun ICT-diensten te leveren aan klanten. In dit shared service center wordt een verscheidenheid aan toepassingen en data gehost en beschikbaar gemaakt voor alle verschillende afdelingen binnen de gemeente. In de huidige moderne terminologie ook wel een private cloud genoemd.

Lees verder ›Download nu

Governance of your IT landscape

Governance of your IT landscape gratis downloaden

Het wiel opnieuw uitvinden is zinloos, maar toch zijn er veel bedrijven die dat nu juist wel doen in hun IT Service Management-omgeving. Ze investeren grote sommen geld in het bouwen van een aangepaste ITSM-oplossing voor hun organisatie. Deze paper gaat in op IT-Guardian, een best-practice ITSM-oplossing waarin bewezen processen al gemodelleerd zijn.

Lees verder ›Download nu

IT-services beheren in een complexe omgeving

IT-services beheren in een complexe omgeving gratis downloaden

IT-diensten veranderen tegenwoordig voortdurend vanwege ontwikkelingen in onder meer mobiliteit, cloud computing en virtualisatie. De operationele uitdagingen van IT worden hierdoor steeds maar groter, mede omdat diensten ook door derde partijen kunnen worden geleverd. Dit vraagt om Business Service Management (BSM), waarbij de nadruk ligt op geïntegreerd beheer van bedrijfsservices, ongeacht de leverancier.

Lees verder ›Download nu

Het ABC van de nieuwe IT

Het ABC van de nieuwe IT gratis downloaden

De IT professional is verantwoordelijk voor de tevredenheid van de gebruikers van de IT infrastructuur. Zo willen gebruikers steeds meer handelingen uitvoeren op het IT netwerk en het liefst willen zij ook nog eens dat deze handelingen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Mocht het IT netwerk niet voldoen aan de wensen van de gebruiker, dan is de gebruiker bereid zijn eigen ICT te installeren. In deze whitepaper worden een aantal trends en uitdagingen besproken van het IT-landschap, waaronder Cloud Management.

Lees verder ›Download nu

Best Practices for High Performance BizTalk

Best Practices for High Performance BizTalk gratis downloaden

In de praktijk voegen ontwikkelaars vaak tracing- en loggingmogelijkheden toe aan hun applicaties om goed zicht te krijgen op het gedrag van applicaties, ook wel instrumentatie genoemd. Dit komt de performance vaak niet ten goede. Deze whitepaper gaat in op instrumentatie voor BizTalk oplossingen, een alternatief framework dat geen negatieve invloed heeft op de performance van de applicaties. Lees meer over de voordelen van deze methode.

Lees verder ›Download nu

Haal meer uit uw Microsoft-overeenkomst met Software Assurance

Haal meer uit uw Microsoft-overeenkomst met Software Assurance gratis downloaden

Met Software Assurance is het mogelijk om meer voordeel te halen uit de overeenkomst die de klant met Microsoft heeft. Een voordeel is onder andere dat er beter kan worden geïmplementeerd, de kennis van de ICT medwerkers kan worden vergroot en dat de support kosten omlaag kunnen. Daarnaast kunnen migraties beter worden gepland en uitgevoerd.

Lees verder ›Download nu

Providing the Best-of-Breed Private Cloud

Providing the Best-of-Breed Private Cloud gratis downloaden

Veel organisaties gebruiken virtualisatie als standaard voor de werklasten van de server, terwijl virtualisatie niet de ‘gigantische’ verandering is waar organisaties op hoopten. Zo hebben veel IT afdelingen te maken met server sprawl. Ook moeten IT afdelingen omgaan met de toegenomen complexiteit van de netwerkstructuur. De private cloud daarentegen biedt oplossingen voor deze complicaties. In deze whitepaper wordt de toegevoegde waarde van een private cloud besproken. Download geheel vrijblijvend deze whitepaper.

Lees verder ›Download nu

BizTalk Server 2010 Operations Guide

BizTalk Server 2010 Operations Guide gratis downloaden

Een BizTalk Server 2010 oplossing installeren, configureren en onderhouden is geen simpele taak. Daarom is deze praktische Operations Guide ontwikkeld die ervoor zorgt dat u stap voor stap richting een succesvolle installatie van BizTalk Server 2010 gaat. Tijdens het installeren en uitvoeren van de verschillende taken zijn met deze ervaringen checklists ontstaan die de processen moeten vergemakkelijken.

Lees verder ›Download nu

An Introduction to Windows Azure platform AppFabric for Developers

An Introduction to Windows Azure platform AppFabric for Developers gratis downloaden

Wanneer je als organisatie klaar bent om de functionaliteiten van .NET applicaties te verleggen naar cloud, biedt cloud ontwikkelplatform AppFabric de basis die nodig is. AppFabric biedt twee belangrijke functionaliteiten, namelijk berekeningen uitvoeren en de opslag van data. Deze whitepaper geeft een volledig overzicht van de core-services van het Azure AppFabric platform en wat de beste manier is om ermee aan de slag te gaan.

Lees verder ›Download nu

Architecting Applications to use Windows Azure AppFabric Caching

Architecting Applications to use Windows Azure AppFabric Caching gratis downloaden

Businessapplicaties moeten snel mee kunnen veranderen met de wensen van de gebruikers op dat moment. Een geoptimaliseerde database is dan van belang. Azure Appfabric Caching Service volstaat dan prima. In deze whitepaper wordt uitgelegd hoe deze service uw oplossing kan zijn

Lees verder ›Download nu

Windows Azure Appfabric Overview

Windows Azure Appfabric Overview gratis downloaden

Voor organisaties is het tegenwoordig veel complexer om hun bedrijfsapplicaties uit te breiden. De IT afdeling moet juist meer doen met minder financiële middelen. Het werken met cloud-based platformen behoort tot de mogelijkheden om efficiënter te gaan werken. Azure AppFabric van Microsoft is een van de mogelijke oplossingen. In deze whitepaper kunt u het complete overzicht van deze oplossing inzien met alle onderdelen en mogelijkheden.

Lees verder ›Download nu

Het gefaalde systeem met behulp van BizTalk herstellen

Het gefaalde systeem met behulp van BizTalk herstellen gratis downloaden

Bij een implementatie van systemen wordt vaak de systeemherstel bij uitval ervan niet behandeld. Niet alleen het uitgevallen systeem moet naar een bepaald punt worden hersteld maar ook de omringende systemen die hierdoor zijn beïnvloed en weer moeten worden gesynchroniseerd. BizTalk kan hierbij een belangrijke rol spelen bij het functioneel herstel van een component binnen het systeem.

Lees verder ›Download nu

BizTalk Server 2010 Performance Guide

BizTalk Server 2010 Performance Guide gratis downloaden

Bij een installatie van BizTalk Server 2010 binnen uw bedrijfsomgeving zijn er veel factoren waar rekening gehouden moet worden. Het is niet alleen de installatie, maar ook het net zo belangrijke optimalisatieproces dat volgt. Deze whitepaper besteedt hier alle aandacht aan en zorgt ervoor dat voordat u het systeem in gebruik neemt, alle problemen uit de weg zijn geholpen.

Lees verder ›Download nu

Installing BizTalk Server 2010 on Windows Server 2008 R2 and 2008

Installing BizTalk Server 2010 on Windows Server 2008 R2 and 2008 gratis downloaden

In dit document wordt het proces beschreven voor het installeren en configureren van Microsoft BizTalk Server 2010 op een single computer waarop Windows Server 2008 R2 en/of Windows Server 2008 draait. Het geeft onder andere een overzicht van het installatieproces en vertelt welke informatie je nodig hebt tijdens het installatieproces.

Lees verder ›Download nu

Mogelijke problemen bij BizTalk 2010 installatie

Mogelijke problemen bij BizTalk 2010 installatie gratis downloaden

Deze gids bevat een lijst van de meest voorkomende en bekende problemen die u tegen kunt komen tijdens een installatie van BizTalk Server 2010. Hiernaast zijn ook aangepaste acties te vinden die informatie geven over de BizTalk Server 2010 certificering voor de Windows-Server-logo-programma en welke uitgevoerd kunnen worden tijdens een BizTalk Server 2010 installatie.

Lees verder ›Download nu

Installing BizTalk Server 2010 on Windows7 and Windows Vista

Installing BizTalk Server 2010 on Windows7 and Windows Vista gratis downloaden

In dit document wordt het proces beschreven voor het installeren en configureren van Microsoft BizTalk Server 2010 op een single computer met Windows 7 of Windows Vista. Het geeft onder andere een overzicht van het installatieproces en vertelt welke informatie je nodig hebt tijdens het installatieproces.

Lees verder ›Download nu

Installing BizTalk Server 2010 and BAM Multi-Computer Environment

Installing BizTalk Server 2010 and BAM Multi-Computer Environment gratis downloaden

Er zijn veel zaken die in overweging genomen kunnen worden bij de installatie van Microsoft BizTalk Server in een multi-computer installatie. Vaak is de netwerkinfrastructuur al aanwezig en moet BizTalk Server naast andere netwerktoepassingen draaien.

Lees verder ›Download nu

BizTalk Server 2009 - Introducing BizTalk Server 2009

BizTalk Server 2009 - Introducing BizTalk Server 2009 gratis downloaden

Het voornaamste doel van BizTalk Server 2009 is om verschillende processen te automatiseren. Lees in deze whitepaper alles over de systematiek die schuilgaat achter BizTalk 2009, rijkelijk voorzien van talloze figuren en afbeeldingen. De functie om verschillende software applicaties te kunnen koppelen is de kern waar alles vanuit gaat.

Lees verder ›Download nu

Implementeren en beheren van BizTalk 2009 RFID

Implementeren en beheren van BizTalk 2009 RFID gratis downloaden

De Operations Guide voor BizTalk Server 2009 RFID beschrijft een aantal taken die voor het systeem in gebruik gaat kunnen worden uitgevoerd zodat een stabiele operationele omgeving kan worden verzorgd. Waar deze guide vanuit gaat is de fase van de voorbereiding van de daadwerkelijk ingebruikname van BizTalk 2009 RFID.

Lees verder ›Download nu

Improving Fault Tolerance in BizTalk Server

Improving Fault Tolerance in BizTalk Server gratis downloaden

Windows Server 2003 server cluster en Windows Server 2008 failure cluster bieden een hoge beschikbaarheid aan voor belangrijke BizTalk Server componenten en afhankelijkheden. Er bestaan echter bepaalde beperkingen.

Lees verder ›Download nu

BizTalk Server 2009: Operations Guide

BizTalk Server 2009: Operations Guide gratis downloaden

De BizTalk Server 2009 Operations Guide bevat praktische informatie om aan de slag te kunnen met BizTalk 2009. Hierbij wordt onder meer het instellen van de BizTalk omgeving, het monitoren, testen en troubleshooting, prestaties, onderhoud en checklists voor andere belangrijke taken onder de aandacht gebracht.

Lees verder ›Download nu

BizTalk Server 2009: Performance Guide

BizTalk Server 2009: Performance Guide gratis downloaden

De BizTalk Performance Optimization Guide bevat uitgebreide informatie over het optimaliseren van BizTalk Server 2009, die is samengesteld op basis van ervaringen van verschillende IT professionals. Deze guide biedt richtlijnen, technieken en best practices voor het uitvoeren van performance testprocedures. Het vinden en elimineren van knelpunten is een van de vier hoofdpunten die aan bod komt.

Lees verder ›Download nu

BizTalk 2009 en Windows Server 2008 - Informatie voor de professional

BizTalk 2009 en Windows Server 2008 - Informatie voor de professional gratis downloaden

De mogelijkheid bestaat om BizTalk Server 2009 in combinatie met Windows 2008 Server te laten functioneren. Bij deze praktische guide is de IT Professional als doelgroep in acht genomen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de evaluatie van de prestaties van BizTalk 2009 met Hyper-V.

Lees verder ›Download nu