Security uitdagingen van de hybrid cloud

Bescherm bedrijfsdata tegen cybercriminaliteit

Bescherm bedrijfsdata tegen cybercriminaliteit

Data is het nieuwe goud. Dankzij data zijn bedrijven onder andere in staat om nieuwe inzichten op te doen, competitief voordeel te behalen en interne processen te verbeteren. De toegevoegde waarde van data is voor de meeste organisaties inmiddels wel duidelijk. Dit blijkt ook uit het feit dat de hoeveelheid data die wordt opgeslagen dagelijks enorm toe neemt. De toename van de waarde van data, heeft helaas als keerzijde dat bedrijfsgegevens ook gevoeliger zijn voor diefstal. Vooral in de hybrid cloud.

Hybrid cloud verhoogt beveiligingsrisico

Uit onderzoek van ESG blijkt dat het beheren van deze datagroei wordt beschouwd als één van de 5 grootste uitdagingen door IT-professionals. Gebruik van de hybrid cloud maakt deze uitdaging nog groter, omdat data wordt opgeslagen over meerdere locaties zoals on-premise, de private en public cloud. De IT-afdeling zal de aandacht rondom beveiliging van data dan moeten verdelen over deze verschillende locaties. Hierdoor is een organisatie een makkelijkere prooi voor cyberaanvallen.

Aanvaller spendeert veel tijd aan verkenningsfase

Bij het stelen van bedrijfsdata wordt vaak misbruik gemaakt van de goedgelovigheid van mensen. Denk hierbij aan het versturen van e-mails met malafide links uit naam van collega’s of vrienden. Er wordt veel aandacht gespendeerd aan de verkenningsfase door het zoeken naar bekende gegevens zoals gebruikersnamen, e-mailadressen en persoonlijke gegevens via social media. Dankzij deze informatie kunnen geavanceerde en zeer gerichte aanvallen worden opgezet om binnen te dringen.

Risico’s van data prioriteren

Om hier weerstand tegen te bieden is het van belang om een veiligheidsstrategie op te zetten waarbij meerdere lagen van beveiliging en tegenmaatregelen worden ingezet. Aangezien niet alle data van even groot belang is voor een bedrijf, zal de data ook moeten worden ingedeeld in verschillende risicogroepen. Hierdoor is een organisatie in staat om de impact van een eventueel lek te minimaliseren en zo snel mogelijk tegenmaatregelen te nemen.

Alles weten over security in de hybrid cloud

In deze whitepaper komen verschillende risico’s en uitdagingen rondom veiligheid van de hybrid cloud aan bod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan distributed en tiered storage en het inzichtelijk maken van de datastromen. Daarnaast wordt ook gekeken naar de wetgeving en worden praktische handvatten aangereikt om deze security uitdagingen het hoofd te bieden. Wil je alles weten over security en de hybrid cloud? Download dan vandaag de whitepaper via onderstaand formulier.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom SecurityICT (vakgebied) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  Een veilige werkomgeving inrichten

Tijden veranderen, dus ook onze kijk op security. Data verhuist vaker naar de cloud en medewerkers zijn niet langer gebonden aan één computer of vaste werkplek. De traditionele manier van beveiliging voldoet niet meer. Deze whitepaper laat zien hoe je in Microsoft Teams zorgt voor een veilige werkomgeving waarin jij bepaalt wie toegang heeft tot jouw clouddata.

Lees verder

Security :  Vertrouw niemand en controleer alles

Nu we altijd en overal online werken, is een traditionele beveiligingsmethode niet langer toereikend. Hoe bescherm je het bedrijfsnetwerk nu tegen ongewenste bezoekers? Hoe blijf je online werken faciliteren zonder aan veiligheid in te leveren? Het antwoord is een Zero Trust beveiliging waar je controleert op identiteit, apparaat, applicatie en dataverkeer.

Lees verder

ICT (vakgebied) :  In 5 stappen naar de moderne werkplek

Dankzij de razendsnelle ontwikkelingen in de cloud is die moderne werkplek de afgelopen jaren nóg aantrekkelijker geworden. Geheel in lijn met de wensen van de organisatie zijn de kosten lager en geeft het de productiviteit een boost. Nog meer redenen nodig om te kijken wat het voor jou en je collega’s kan betekenen? Lees dan snel verder.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.