Self-service BI voor zakelijke gebruikers én IT

Voorbij de barrières met self-service

Gepubliceerd: 19-03-2018 | Whitepaper | Self-service BI voor zakelijke gebruikers én IT

Op het gebied van Business Intelligence (BI) hebben zakelijke gebruikers behoefte aan snelheid en flexibiliteit waar IT juist meer hecht aan stabiliteit en gecentraliseerd beheer. Hoe kan de ‘sweet spot’ gevonden worden waar de behoeftes van beiden optimaal bediend worden? In deze whitepaper kunt u lezen wat het antwoord is op deze cruciale vraag.

IT faciliteert self-service

Zakelijke BI-gebruikers nemen geen genoegen meer met statische rapporten of dashboards waar ze lang op moeten wachten. Om concurrentievoordeel te krijgen of te behouden moeten gebruikers zelf snel en gemakkelijk data kunnen onderzoeken voor nieuwe inzichten die ook daadwerkelijk bedrijfsvoordeel opleveren. Daar staat tegenover dat voor IT stabiliteit, centralisatie en beheersing voorop staat, om datachaos, compliance – en operationele risico’s te voorkomen.

In deze whitepaper worden de mogelijkheden uitgestippeld om de balans te vinden:

  • Zakelijke gebruikers moeten de ruimte krijgen met interactieve en dynamische rapportering en dashboards; data-exploratie en slimme visualisaties; en self-service analytics met tools als forecasting, scenario- en tekstanalyse.
  • Voor eisen van governance, control en beveiliging krijgt IT de tools om te meten wie welke rapporten leest; toestemming te verlenen of beperken tot bepaalde datasets en BI-instrumenten; en om data als vanouds te kunnen managen.

Een fijn evenwicht

Een goede combinatie van self-service BI en analytics is in deze tijd essentieel om de productiviteit te verhogen. Zakelijke beslissingen moeten gefundeerd zijn in betrouwbare data-analyses. Dit alles kan mogelijk zijn met een interface die voor iedereen toegankelijk is. De gebruiker moet zelf binnen enkele seconden of minuten feitelijke en relevante conclusies uit de data kunnen halen. Maar minstens net zo belangrijk: IT behoudt de controle over datatoegankelijkheid en beveiliging. Met betrouwbare datasets en gedefinieerde processen faciliteert IT consistentie en hergebruik van waardevolle en user-generated content.

Download de whitepaper hier en ontdek welke mogelijkheden SAS biedt om de behoeftes van business en IT optimaal met elkaar te verenigen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is leider op het gebied van analytics. Met innovatieve analytics-, business intelligence-, data management-software en services, helpt SAS klanten op meer dan 75.000 locaties om sneller betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd ‘THE POWER TO KNOW’.

Profiel SAS ›
 
 

Downloaden: Self-service BI die zakelijke gebruikers én IT gaan omarmen

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.