Serviceprovider: dicht het gat tussen technologie en business

De juiste stappen naar technologische vooruitgang

De juiste stappen naar technologische vooruitgang

Door de snelle technologische vooruitgang moeten datacenters transformeren. Succesvolle organisaties overwinnen de huidige IT-uitdagingen door out of the box te denken: ze denken als serviceproviders met een service-level design. Welke stappen moet u zetten om het gat tussen technologie en business te dichten?

Datacenter transformatie: service design

De IT heeft te maken met grote uitdagingen:

  • Maximale performance tegen de laagst mogelijke kosten
  • IT-gebruikers verwachten veilige verbindingen en overal en altijd toegang tot data

Traditioneel houden IT-organisaties zich vooral bezig met het vertalen van de strategie in een goede IT-infrastructuur. Hierbij vergeten ze echter vaak een belangrijk element: de service.

Stappen naar de serviceprovider

De traditionele manier van denken verandert u niet zomaar. Daarom vindt u hier een stappenplan waarmee u de overstap maakt van een klassieke IT-organisatie naar een organisatie die service design meeneemt in de ontwikkeling van een IT-architectuur.

1.      Definieer de service

Om uw mindset te veranderen van een storage operator naar een serviceprovider is het belangrijk om de service te definiëren. Om de service levels te definiëren moet u de verhouding tussen de IOPS (input/output operations per seconde) en de capaciteit kennen. Lees hierover meer in de whitepaper.

2.      Stel de applicatie-eisen vast

Begin met het vergelijken van de input/output dichtheid van uw storage technologieën tegen de applicaties die input/output nodig hebben.

Denk ook als een serviceprovider

Dit zijn de eerste twee stappen die u helpen meer te denken als een serviceprovider en op de juiste manier de verbinding te leggen tussen technologie en business. Download de whitepaper voor het volledige stappenplan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  2021 komt eraan: 7 onmisbare technologie trends

2020 is het jaar van de grote veranderingen: we gingen massaal thuiswerken en as-a-Service diensten zijn populairder dan ooit. Digitalisering is een must en hierdoor kregen CIO’s een sleutelpositie binnen organisaties. Wat raakt CIO’s in 2021? Bereid je voor op morgen en lees de 7 trends die het dagelijks werk van CIO’s ingrijpend veranderen.

Lees verder

ICT Strategie :  De werkplek van de toekomst is dichterbij dan jij denkt

Veel collega’s uiten hun ongenoegen over hun werkplek; alles is dichtgetimmerd en nieuwe apps installeren is onmogelijk. De oude technologie zit je in de weg en niemand weet precies hoe alles met elkaar verbonden is. Het gemopper van collega’s wordt steeds luider, dus daar moet je wat mee. Hoe ziet de ideale werkplek er dan uit? Hoe richt je die in? Dat lees je in deze roadmap naar de werkplek van 2025!

Lees verder

IT Architectuur :  Richt in 3 stappen hybride vergaderen in

Dankzij allerlei samenwerktools zijn thuiswerkende collega’s in staat met elkaar in verbinding te blijven. Maar nu steeds vaker ook kleine groepjes op kantoor aan het werk zijn, is het goed om na te denken over een goede inrichting van hybride vergaderen. Dit handige stappenplan helpt je een eind op weg!

Lees verder

IT Architectuur :  Krijg meer inzicht in credential stuffing aanvallen

Verdacht botverkeer, iedere website krijgt er wel eens mee te maken. Om websites, applicaties en data te beschermen kiezen bedrijven daarom steeds vaker voor bot management tools. Maar alleen het inzetten van bot management tools is niet voldoende om jezelf optimaal te beschermen tegen verdachte inlogpogingen. Ook de architectuur van jouw site speelt een belangrijke rol in een betere bescherming. Lees hier hoe dat precies in elkaar zit.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.