Serviceprovider: dicht het gat tussen technologie en business

De juiste stappen naar technologische vooruitgang

De juiste stappen naar technologische vooruitgang

Door de snelle technologische vooruitgang moeten datacenters transformeren. Succesvolle organisaties overwinnen de huidige IT-uitdagingen door out of the box te denken: ze denken als serviceproviders met een service-level design. Welke stappen moet u zetten om het gat tussen technologie en business te dichten?

Datacenter transformatie: service design

De IT heeft te maken met grote uitdagingen:

  • Maximale performance tegen de laagst mogelijke kosten
  • IT-gebruikers verwachten veilige verbindingen en overal en altijd toegang tot data

Traditioneel houden IT-organisaties zich vooral bezig met het vertalen van de strategie in een goede IT-infrastructuur. Hierbij vergeten ze echter vaak een belangrijk element: de service.

Stappen naar de serviceprovider

De traditionele manier van denken verandert u niet zomaar. Daarom vindt u hier een stappenplan waarmee u de overstap maakt van een klassieke IT-organisatie naar een organisatie die service design meeneemt in de ontwikkeling van een IT-architectuur.

1.      Definieer de service

Om uw mindset te veranderen van een storage operator naar een serviceprovider is het belangrijk om de service te definiëren. Om de service levels te definiëren moet u de verhouding tussen de IOPS (input/output operations per seconde) en de capaciteit kennen. Lees hierover meer in de whitepaper.

2.      Stel de applicatie-eisen vast

Begin met het vergelijken van de input/output dichtheid van uw storage technologieën tegen de applicaties die input/output nodig hebben.

Denk ook als een serviceprovider

Dit zijn de eerste twee stappen die u helpen meer te denken als een serviceprovider en op de juiste manier de verbinding te leggen tussen technologie en business. Download de whitepaper voor het volledige stappenplan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  7 praktische toepassingen van AI in de industrie

In de industrie omarmen steeds meer bedrijven kunstmatige intelligentie om hun productieprocessen te verbeteren of de foutmarges te verkleinen. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het voorspellen van onderhoud aan machines. Zo grijp je tijdig in, nog vóór de storing optreedt. Benieuwd hoe je AI kan toepassen binnen de industrie? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

ICT Strategie :  Microservices: kies het juiste instapmoment

Microservices is een populair onderwerp bij softwareontwikkelaars, maar laat je niet meeslepen door de buzz rondom het onderwerp. Voor je de stap zet naar microservices is het goed om kritisch te kijken of jouw developmentteam en jouw organisatie er wel klaar voor zijn. Wanneer haal je voordeel uit microservices en wanneer niet? Wat zijn de voor- én nadelen? Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder

IT Architectuur :  Hoe maak je van cloudmigratie een succes?

Bedrijven migreren massaal naar de cloud. Iedereen wil immers efficiënter werken met de modernste digitale middelen. Het is dus tijd voor een verandering, maar doe je dat zelf of roep je hulp in? Lees hoe dan ook deze whitepaper, dan vermijd je valkuilen en zorg je voor een voorspoedige reis.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.