Slimmere back-ups Office 365

Garandeer continuïteit

Garandeer continuïteit

Zonder data staan bedrijven gewoonweg stil. We kunnen niet meer zonder een mail en als de Excel-lijsten weg zijn? Paniek in de tent! We verzamelen steeds meer data en we vertrouwen erop dat het er altijd is zodat we ermee kunnen werken. Meestal gaat het ook goed, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan voorkomen dat er iets misgaat, en dan kun je niet terugvallen op papier. Gewoonweg omdat we dat niet meer gebruiken.

Datalek is vaak gevolg van een fout

We zijn afhankelijk van digitale tools die steeds grotere hoeveelheden digitale data produceren.  Een brand, lekkage of een cybercrimineel kunnen je organisatie uren, soms wel dagen lamleggen. Meestal komt het gevaar van een datalek van binnen de bedrijfsmuren. Per ongeluk op Delete gedrukt, onhandig bestanden gesleept, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Dat maakt het verlies van een bestand of een hele reeks mappen niet minder desastreus.

Dataverlies is een enorme kostenpost

Omdat iedereen fouten maakt, en data altijd kwijt kan raken, is het een open deur om altijd back-ups te maken. Doe je dit nog niet, begin dan direct en zorg voor een regelmatige cyclus. De privacywet AVG geeft je nog een stok achter de deur als je dataveiligheid nog niet op orde hebt. Verlies je privacygevoelige informatie dan kan je een stevige boete verwachten. Dat komt dan nog bovenop de kosten die je maakt omdat je organisatie tijdelijk buiten bedrijf is.

Dataveiligheid op 1

Vanwege onze afhankelijkheid staat databeheer en -bescherming bovenaan strategische agenda’s. Toch is het nog niet overal goed geregeld. Zo houdt Microsoft jouw Office 365 back-updata twee weken vast. Maar wat gebeurt er als je de data ook na die twee weken nodig hebt? Daar komt nog bij dat Microsoft een hersteldoelstelling (RTO) heeft van 48 uur. Dat kan voor sommige bedrijven gewoon te kort zijn.

Zelf de touwtjes in handen

Elk bedrijf wil zelf regie over back-ups. Het is immers jouw eigen data, nietwaar?! Download daarom het Handboek voor de back-up van Microsoft Office 365. Daarin staat hoe bedrijven grip krijgen op hun back-ups en restore-procedures. Het maakt bedrijven weerbaarder en sneller up and running.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Slimmere back-ups Office 365

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.