Synergie voor Dummies

De Idee Economie: een nieuw paradigma

De Idee Economie: een nieuw paradigma

De zakenwereld van nu is vele malen meer tech‐savvy dan een decennium geleden. Het nieuwe business paradigma, volgens Hewlett-Packard (HP) althans, is de Idee Economie. Ook IT ontkomt er niet aan om de blik te verruimen, bijvoorbeeld als het gaat om de infrastructuur. Dit en meer komt uitgebreid aan bod in het boek ‘Synergie voor Dummies’ van HP.

Hier is een idee: samengestelde infrastructuur

Hoe maak je van IT de belangrijkste aandrijver van zakelijk succes? Het voorstel is om dit te doen door te kiezen voor een composable infrastructure, vrij vertaald als samengestelde infrastructuur. Dit maakt bedrijven wendbaar en maakt het mogelijk om hun workloads tegelijkertijd fysiek, op virtuele servers en in containers uit te voeren.

Betere IT-infrastructuur dankzij DevOps

Om IT een integraal deel te laten uitmaken van wat bedrijven succesvol maakt, is DevOps ten tonele verschenen. Samenwerking in plaats van muren tussen development en de business is hier de norm. Ze vallen onder een en dezelfde beslisstructuur, vanaf het eerste idee tot aan productieondersteuning. Met deze DevOps strategie kunnen IT-middelen en infrastructuur op ieder moment uit elkaar gehaald, en opnieuw samengesteld, worden.

Tip van de sluier

In Synergy voor Dummies wordt de lezer aan de hand genomen door de Idee Economie en richting een samengestelde infrastructuur. De auteurs bieden in eenvoudige taal een schat aan informatie en een tiental adviezen voor het ideeëngestuurde datacenter. Hieronder delen wij er drie.

  1. Voorkom zoveel als mogelijk een strakke toewijzing van geld, mensen en rekenkracht.
  2. Wanneer je DevOps als strategie implementeert, kun je met de zogeheten ‘unified API’ (die moeiteloos samenwerkt met andere API’s) applicaties bouwen die automatisch nieuwe infrastructuurelementen kunnen inzetten waar nodig.
  3. Met workload-gedreven sjabloons kunnen bedrijven zelf bepalen welke samenstelling van rekenkracht, opslag en ‘computing fabric’ ze willen aanschaffen.

Download hier het Synergy for Dummies handboek en ontdek zelf de wondere wereld van de samengestelde infrastructuur.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieIT BeheerIT ArchitectuurICT Infrastructuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  7 praktische toepassingen van AI in de industrie

In de industrie omarmen steeds meer bedrijven kunstmatige intelligentie om hun productieprocessen te verbeteren of de foutmarges te verkleinen. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het voorspellen van onderhoud aan machines. Zo grijp je tijdig in, nog vóór de storing optreedt. Benieuwd hoe je AI kan toepassen binnen de industrie? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

ICT Strategie :  Microservices: kies het juiste instapmoment

Microservices is een populair onderwerp bij softwareontwikkelaars, maar laat je niet meeslepen door de buzz rondom het onderwerp. Voor je de stap zet naar microservices is het goed om kritisch te kijken of jouw developmentteam en jouw organisatie er wel klaar voor zijn. Wanneer haal je voordeel uit microservices en wanneer niet? Wat zijn de voor- én nadelen? Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder

IT Beheer :  Is de organisatie toe aan een VDI-alternatief?

VDI geeft medewerkers al jarenlang, ongeacht hun locatie, toegang tot hun kantooromgeving en applicaties. Maar technologie ontwikkelt zich razendsnel, we gebruiken steeds meer apps en we werken allang niet meer met alléén een laptop. Deze ontwikkelingen leggen de beperkingen van VDI stukje bij beetje bloot. Deze whitepaper biedt een uitgebreid stappenplan voor het afbouwen van deze technologie.

Lees verder

IT Beheer :  6 tips voor succesvol outsourcen

Het outsourcen van softwareontwikkeling wordt steeds populairder. De vraag naar developers ligt een stuk hoger dan het aanbod op de arbeidsmarkt waardoor veel bedrijven moeite hebben hun vacatures te vullen. Outsourcing heeft veel voordelen, als je het juist aanpakt. Deze whitepaper zet 6 tips op een rij die zorgen voor een succesvolle outsourcing van jouw softwareprojecten.

Lees verder

IT Architectuur :  Hoe maak je van cloudmigratie een succes?

Bedrijven migreren massaal naar de cloud. Iedereen wil immers efficiënter werken met de modernste digitale middelen. Het is dus tijd voor een verandering, maar doe je dat zelf of roep je hulp in? Lees hoe dan ook deze whitepaper, dan vermijd je valkuilen en zorg je voor een voorspoedige reis.

Lees verder

ICT Infrastructuur :  IT-infrastructuur klaar voor de toekomst

Het optimaliseren van de gebruikerservaring is een steeds belangrijkere taak voor de IT-afdeling. Werknemers kunnen thuis alle applicaties draaien en dat willen ze ook op hun werk. Dit betekent in de praktijk dat er veranderingen moeten worden aangebracht aan het beheer van de IT-infrastructuur. Hoe begin je aan deze lastige klus? Het begint allemaal met inzicht…

Lees verder

ICT Infrastructuur :  IT Transformeren om levens te redden

Wist u dat de storage-infrastructuur van een bedrijf directe impact kan hebben op het bedrijfssucces? Deze whitepaper toont aan dat Be The Match, een organisatie die patiënten in contact brengt met donors, meer levens dan ooit kan redden door efficiënte storage. Hoe efficiënter de data-uitwisseling over patiënten en donors, hoe sneller beslist kan worden over transplantaties. Zo kan Be The Match meer mensen helpen in minder tijd en op kosteneffectieve wijze.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.