Synergie voor Dummies

De Idee Economie: een nieuw paradigma

De Idee Economie: een nieuw paradigma

De zakenwereld van nu is vele malen meer tech‐savvy dan een decennium geleden. Het nieuwe business paradigma, volgens Hewlett-Packard (HP) althans, is de Idee Economie. Ook IT ontkomt er niet aan om de blik te verruimen, bijvoorbeeld als het gaat om de infrastructuur. Dit en meer komt uitgebreid aan bod in het boek ‘Synergie voor Dummies’ van HP.

Hier is een idee: samengestelde infrastructuur

Hoe maak je van IT de belangrijkste aandrijver van zakelijk succes? Het voorstel is om dit te doen door te kiezen voor een composable infrastructure, vrij vertaald als samengestelde infrastructuur. Dit maakt bedrijven wendbaar en maakt het mogelijk om hun workloads tegelijkertijd fysiek, op virtuele servers en in containers uit te voeren.

Betere IT-infrastructuur dankzij DevOps

Om IT een integraal deel te laten uitmaken van wat bedrijven succesvol maakt, is DevOps ten tonele verschenen. Samenwerking in plaats van muren tussen development en de business is hier de norm. Ze vallen onder een en dezelfde beslisstructuur, vanaf het eerste idee tot aan productieondersteuning. Met deze DevOps strategie kunnen IT-middelen en infrastructuur op ieder moment uit elkaar gehaald, en opnieuw samengesteld, worden.

Tip van de sluier

In Synergy voor Dummies wordt de lezer aan de hand genomen door de Idee Economie en richting een samengestelde infrastructuur. De auteurs bieden in eenvoudige taal een schat aan informatie en een tiental adviezen voor het ideeëngestuurde datacenter. Hieronder delen wij er drie.

  1. Voorkom zoveel als mogelijk een strakke toewijzing van geld, mensen en rekenkracht.
  2. Wanneer je DevOps als strategie implementeert, kun je met de zogeheten ‘unified API’ (die moeiteloos samenwerkt met andere API’s) applicaties bouwen die automatisch nieuwe infrastructuurelementen kunnen inzetten waar nodig.
  3. Met workload-gedreven sjabloons kunnen bedrijven zelf bepalen welke samenstelling van rekenkracht, opslag en ‘computing fabric’ ze willen aanschaffen.

Download hier het Synergy for Dummies handboek en ontdek zelf de wondere wereld van de samengestelde infrastructuur.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieIT BeheerIT ArchitectuurICT Infrastructuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  COVID-19 zet turbo op digitale transformatie

COVID-19 heeft een enorme impact op het bedrijfsleven. Natuurlijk zijn er de succesverhalen van Netflix en Amazon, maar er zijn er ook verliezers. Middelgrote bedrijven waar de kloof tussen product en dienstverlening en wat de klant verwacht alleen maar groter wordt. Zij kunnen alleen het tij keren door nu te starten met hun digitale transformatie. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe ze dat toch lukt, zie je in deze on-demand webinar.

Lees verder

ICT Strategie :  Een nieuwe wereld, een nieuwe kijk op IT

De functieomschrijving van een IT-manager uit 2000 ziet er heel anders uit dan een functieomschrijving van een IT-manager in 2020. Er is dan ook een hoop veranderd in de afgelopen decennia. Welke rol heeft de IT-manager in een moderne organisatie? En welke vaardigheden zijn hierbij belangrijk? Deze whitepaper gaat op zoek naar de IT-manager van 2020.

Lees verder

IT Beheer :  Dataveiligheid én het humeur van collega’s optimaliseren

We werken thuis, onderweg, bij klanten en soms ook op kantoor. Via onze telefoon of laptop kunnen we bij alle belangrijke bestanden. Dit vereist een goede beveiliging die past bij je branche en werkcultuur. Timmer je alles dicht of juist niet? Hoe je dit goed regelt lees je in de Gids voor mobile device management 'Veilige data, blije medewerkers'.

Lees verder

IT Beheer :  Is de organisatie toe aan een VDI-alternatief?

VDI geeft medewerkers al jarenlang, ongeacht hun locatie, toegang tot hun kantooromgeving en applicaties. Maar technologie ontwikkelt zich razendsnel, we gebruiken steeds meer apps en we werken allang niet meer met alléén een laptop. Deze ontwikkelingen leggen de beperkingen van VDI stukje bij beetje bloot. Deze whitepaper biedt een uitgebreid stappenplan voor het afbouwen van deze technologie.

Lees verder

IT Architectuur :  Krijg meer inzicht in credential stuffing aanvallen

Verdacht botverkeer, iedere website krijgt er wel eens mee te maken. Om websites, applicaties en data te beschermen kiezen bedrijven daarom steeds vaker voor bot management tools. Maar alleen het inzetten van bot management tools is niet voldoende om jezelf optimaal te beschermen tegen verdachte inlogpogingen. Ook de architectuur van jouw site speelt een belangrijke rol in een betere bescherming. Lees hier hoe dat precies in elkaar zit.

Lees verder

IT Architectuur :  E-boek: Desktop as a Service voor dummies

Desktops en laptops: ze zijn de afgelopen decennia niet ingrijpend veranderd, zijn na 5 jaar aan vervanging toe en ze allemaal up-to-date houden is een tijdrovende aangelegenheid. Virtualisatie is al jaren dé oplossing, maar deze aanpak werkt niet voor iedereen. Met de komst van de cloud komt hier verandering in. Dit e-boek vertelt je alles over de allernieuwste virtualisatie-mogelijkheid: Desktop as a Service.

Lees verder

ICT Infrastructuur :  IT-infrastructuur klaar voor de toekomst

Het optimaliseren van de gebruikerservaring is een steeds belangrijkere taak voor de IT-afdeling. Werknemers kunnen thuis alle applicaties draaien en dat willen ze ook op hun werk. Dit betekent in de praktijk dat er veranderingen moeten worden aangebracht aan het beheer van de IT-infrastructuur. Hoe begin je aan deze lastige klus? Het begint allemaal met inzicht…

Lees verder

ICT Infrastructuur :  IT Transformeren om levens te redden

Wist u dat de storage-infrastructuur van een bedrijf directe impact kan hebben op het bedrijfssucces? Deze whitepaper toont aan dat Be The Match, een organisatie die patiënten in contact brengt met donors, meer levens dan ooit kan redden door efficiënte storage. Hoe efficiënter de data-uitwisseling over patiënten en donors, hoe sneller beslist kan worden over transplantaties. Zo kan Be The Match meer mensen helpen in minder tijd en op kosteneffectieve wijze.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.