Update: start met goede integratie van Dynamics 365

Experts aan het woord: zo haal je er alles uit

Update: start met goede integratie van Dynamics 365

Nieuwe versie beschikbaar met nog meer best practices en aandacht voor gebruik van webhooks.

Met de komst van Software as a Service-oplossingen waagde menig bedrijf de afgelopen jaren de sprong naar de cloud. Een belangrijk aspect bij een succesvolle migratie van onder andere CRM- en ERP-applicaties is een geslaagde integratie met andere bedrijfskritische processen en applicaties. Doe je dat niet, dan loop je vele cloudvoordelen zoals schaalbaarheid en flexibiliteit mis. Deze whitepaper vertelt in detail hoe je ervoor zorgt dat je Dynamics 365 naadloos integreert in jouw bestaande IT-infrastructuur.

Meer dan CRM- en ERP-migratie

Vaak denkt men bij een transitie naar Dynamics 365 enkel aan een migratie van het ERP- en CRM-pakket. Het gaat echter veel verder; het creëert een hybride cloudomgeving die uiteindelijk het pad effent voor een volledige cloudmigratie. Juist daarom is het noodzakelijk om ook de architectuur van je IT-omgeving aan te pakken en voor te bereiden. Zo vermijd je dat de integratie van cloudsoftware met je IT-infrastructuur een last wordt in plaats van een katalysator voor verdere ontwikkeling en transitie.  

Punt 1 op de agenda: integratie

Ben je van plan te starten met Dynamics 365? Zet dan integratie bovenaan de agenda en pak dit op aan het begin van het traject. Een gedegen integratiestrategie vormt namelijk de basis voor succes op korte termijn, maar zal je ook helpen om een verdere migratie naar de cloud in goede banen te leiden. Deze integratiestrategie bestaat in essentie uit:

  • Een integratie-architectuur
  • Duidelijk en gestandaardiseerde implementatierichtlijnen

Van integratie-platform kiezen tot veel voorkomende integratie-patronen…

In deze vernieuwde versie van de whitepaper beschrijven de experts van Codit vaak voorkomende integratie-patronen, voordelen en uitdagingen van diverse integratie-opties en beschikbare integratie platformen. Deze nieuwe versie bevat nog meer lessons learned uit afgeronde en lopende Dynamics 365 projecten en besteedt ook uitgebreid aandacht aan het gebruik van webhooks en de recurring integrations service.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieIT ArchitectuurICT Infrastructuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  7 praktische toepassingen van AI in de industrie

In de industrie omarmen steeds meer bedrijven kunstmatige intelligentie om hun productieprocessen te verbeteren of de foutmarges te verkleinen. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het voorspellen van onderhoud aan machines. Zo grijp je tijdig in, nog vóór de storing optreedt. Benieuwd hoe je AI kan toepassen binnen de industrie? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

ICT Strategie :  Microservices: kies het juiste instapmoment

Microservices is een populair onderwerp bij softwareontwikkelaars, maar laat je niet meeslepen door de buzz rondom het onderwerp. Voor je de stap zet naar microservices is het goed om kritisch te kijken of jouw developmentteam en jouw organisatie er wel klaar voor zijn. Wanneer haal je voordeel uit microservices en wanneer niet? Wat zijn de voor- én nadelen? Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder

IT Architectuur :  Hoe maak je van cloudmigratie een succes?

Bedrijven migreren massaal naar de cloud. Iedereen wil immers efficiënter werken met de modernste digitale middelen. Het is dus tijd voor een verandering, maar doe je dat zelf of roep je hulp in? Lees hoe dan ook deze whitepaper, dan vermijd je valkuilen en zorg je voor een voorspoedige reis.

Lees verder

ICT Infrastructuur :  IT-infrastructuur klaar voor de toekomst

Het optimaliseren van de gebruikerservaring is een steeds belangrijkere taak voor de IT-afdeling. Werknemers kunnen thuis alle applicaties draaien en dat willen ze ook op hun werk. Dit betekent in de praktijk dat er veranderingen moeten worden aangebracht aan het beheer van de IT-infrastructuur. Hoe begin je aan deze lastige klus? Het begint allemaal met inzicht…

Lees verder

ICT Infrastructuur :  IT Transformeren om levens te redden

Wist u dat de storage-infrastructuur van een bedrijf directe impact kan hebben op het bedrijfssucces? Deze whitepaper toont aan dat Be The Match, een organisatie die patiënten in contact brengt met donors, meer levens dan ooit kan redden door efficiënte storage. Hoe efficiënter de data-uitwisseling over patiënten en donors, hoe sneller beslist kan worden over transplantaties. Zo kan Be The Match meer mensen helpen in minder tijd en op kosteneffectieve wijze.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.