User experience en de cloud: meer omzet en winstgevendheid

Waarom zou u zich druk maken over de gebruikerservaring?

Waarom zou u zich druk maken over de gebruikerservaring?

De gebruikerservaring is een belangrijk onderdeel van de klanttevredenheid. Dit maakt het ook belangrijk voor de omzet en winstgevendheid van de organisatie. De huidige digitale producten en diensten kunnen en moeten met elkaar concurreren. Dit kunt u doen op het gebied van customer experience en de cloud. Onderdelen waar u op zou kunnen concurreren zijn bijvoorbeeld: usability, prestaties, esthetiek, emotie, kleur, geur, balans en zelfs branding.

Waarom druk maken om gebruikerservaringen?

Kort samengevat is de gebruikerservaring een groot voordeel voor de omzet en winstgevendheid van de organisatie. Bedenk dat de omzet afhankelijk is van de prijs, hoeveelheid en het aantal klanten. Bedrijven kunnen meer vragen voor een product van hogere kwaliteit. Daarnaast zijn consumenten sneller geneigd om een product te kopen als het een uitstekende gebruikerservaring heeft. Lees hierover meer in de whitepaper.

User experience en de cloud

De cloud heeft een complexe invloed op de user experience. Omdat cloud-diensten per definitie op afstand gebruikt worden is er kans op langere wachttijden of slechte verbindingen. Dit is van invloed op de responsiviteit en kan een negatieve impact hebben op de gebruikerservaring. Hoewel apparaten steeds krachtiger worden, groeien de verwachtingen van consumenten ook. Toch moeten bepaalde features in de cloud blijven draaien vanwege kosten, prestaties, schaalbaarheid, rekbaarheid of functionaliteit. Online samenwerken en video conferencing zijn meer cloud-gedreven dan apparaat-gedreven. Grote databases zoals voor CRM moeten of centraal beheert worden of tenminste centraal geüpdatet worden. Gebruik de cloud in uw voordeel.

Gaat u aan de slag met de user experience aan de hand van cloud computing?

Ga aan de hand van de tips in deze whitepaper aan de slag met gebruikerservaringen en de cloud. Lees bijvoorbeeld meer over de verschillende user experience elementen en de cloud en de raakpunten in het aankoopproces.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Codit Nederland

ICT-dienstverlener Codit is gespecialiseerd in de integratie van bedrijfsapplicaties, wat de ruggengraat vormt van de huidige digitale transformatie.

Profiel Codit Nederland ›
 
 

Downloaden: User experience en de cloud: meer omzet en winstgevendheid

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.