Veilig werken door netwerkvirtualisatie

Op naar een veilige en flexibele IT-omgeving

Op naar een veilige en flexibele IT-omgeving

In de open digitale wereld van vandaag is alles met elkaar verbonden. Iedereen is gewend om altijd en overal vanaf elk apparaat toegang te hebben tot zakelijke applicaties en data. IT-diensten moeten daarom snel en flexibel kunnen inspelen op de toenemende vraag naar functionaliteit, zonder het risico te lopen op datalekken of andere vormen van cybercriminaliteit. Hoe zorgt u ervoor dat veilig werken mogelijk blijft?

Veilig werken in een gevirtualiseerd netwerk

Door netwerkonderdelen met software in plaats van hardware in te richten kunnen IT-organisaties voldoen aan de vragen van vandaag. De beveiliging van systemen wordt steeds belangrijker omdat in de afgelopen jaren het aantal en de soort bedreigingen enorm is toegenomen. Software Defined Networking, ofwel netwerkvirtualisatie, kan het antwoord zijn op het flexibiliteits- en beveili­gingsvraagstuk. Door onder andere microsegmentatie en dynamische policies kan het netwerk goed beveiligd worden.

Programmeerbaar netwerk flexibeler

Omdat het netwerk voor een groot gedeelte uit software bestaat, is het programmeerbaar. Daardoor zijn apps sneller uit te rollen zonder dat grote aanpassingen of investeringen hoeven te worden gedaan aan de bestaande hardware-systemen.

De voordelen van de cloud in een on-premise-omgeving

Cloudoplossingen maken steeds vaker deel uit van een IT-omgeving. Weinig organisaties betrekken hun volledige IT-omgeving uit de cloud, maar zij willen wel graag gebruik maken van de voordelen die het biedt. Bepaalde onderdelen worden daarom in de cloud geplaatst of uit de cloud betrokken en een (groot) deel van de IT-omgeving blijft lokaal. Netwerkvirtualisatie biedt de mogelijkheid om het interne netwerk naadloos te koppelen aan de cloud. Dit biedt voordelen op het gebied van schaalbaarheid en disaster recovery.

Hoe kan uw organisatie het netwerk virtualiseren? Lees dat in de whitepaper Software Defined Networking, Netwerkvirtualisatie zorgt voor veiligheid, flexibiliteit en schaalbaarheid in hybride IT-omgevingen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Veilig werken door netwerkvirtualisatie

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.