Vertrouw niemand en controleer alles

Zero Trust; de nieuwe manier van IT-beveiliging

Gepubliceerd: 09-12-2019 | Whitepaper | Vertrouw niemand en controleer alles

Weet je nog, de tijd waarin iedereen altijd op kantoor aan het werk was? Iedere medewerker had een eigen desktop, een enkeling had een laptop. Met firewalls bouwde je als het ware een oninneembaar fort dat jouw data beschermde tegen aanvallen van buitenaf. Maar tijden veranderen en tegenwoordig heeft niet iedereen een vaste desktop op kantoor. We loggen niet meer in vanaf één standaard locatie en device, maar we hebben altijd en overal toegang tot onze digitale werkplek met het device naar keuze. Het is tijd voor een nieuwe security-aanpak: Zero Trust. Ofwel… trust no one!

Niemand vertrouwen en alles controleren

Maak jij altijd gebruik van een veilige verbinding als je inlogt op het bedrijfsnetwerk? Laat jij klanten inloggen op jouw bedrijfsnetwerk? Het is niet ondenkbaar, maar het brengt risico’s met zich mee. Bij Zero Trust gaat het erom dat je van iedere gebruiker die toegang vraagt tot jouw netwerk de volgende zaken verifieert:

  • Identiteit
  • Apparaat
  • Toegangsverzoek

Probeert iemand dus in te loggen met gestolen inloggegevens op een onbekend apparaat, dan wordt de toegang geweigerd. Dat gebeurt ook wanneer een geverifieerde gebruiker met vertrouwd apparaat toegang wil krijgen tot gegevens die hij of zij niet mag zien. De focus verschuift dus toegangscontrole naar slimme controles die kijken naar de volledige context.

Aan de slag met Zero Trust

Wil je aan de slag met Zero Trust, dan zijn er een aantal zaken die je zeker niet over het hoofd mag zien. In deze whitepaper vind je dan ook 5 handige stappen die ervoor zorgen dat je echt overal aan denkt. De stappen hebben betrekking op de informatie die je verzamelt wanneer iemand probeert in te loggen, de regels die je hierop wil toepassen en de daadwerkelijke handhaving van deze regels. Klaar om te starten met Zero Trust?

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen.

Profiel MostWare ›
 
 

Downloaden: Vertrouw niemand en controleer alles

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.