Waarom Zero Trust de belangrijkste beveiligingsstrategie van 2020 wordt

Forrester Research onderzocht de grootste voordelen

Gepubliceerd: 27-02-2020 | Whitepaper | Waarom Zero Trust de belangrijkste beveiligingsstrategie van 2020 wordt

Zero Trust is een nieuwe beveiligingsstrategie die de afgelopen jaren aan populariteit wint. Het idee achter deze nieuwe beveiligingsstrategie is simpel, en radicaal: niets en niemand die toegang wil tot het netwerk is te vertrouwen.  Zero Trust stelt dat het gevaar werkelijk uit elke hoek kan komen. Zowel van buiten de organisatie, als van binnen de organisatie. Wanneer je iedereen en alles binnen je netwerk als potentieel gevaar beschouwt, bouw je automatisch de voorzichtigheid in die nodig is om echt veilig te blijven. Kern van het model is diepgaande en continue data-inspectie gecombineerd met een lean aanpak.

In deze whitepaper kijken we naar de 8 voordelen van deze strategie, zoals beschreven door onderzoeksbureau Forrester Research. Deze voordelen gaan veel verder dan alleen security – Zero Trust draagt zelfs direct bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor de Zero Trust-aanpak?

De reden is simpel en duidelijk: een traditionele security-aanpak werkt niet meer. Recente hacks en datalekken laten zien dat bedrijven enorm kwetsbaar zijn wanneer security faalt. Ze maken duidelijk dat een falend securitybeleid een grote impact heeft op het bedrijfsresultaat. Zo kostte een datalek British Airways maar liefst 183 miljoen euro aan boetes (en behoorlijke imagoschade) en kreeg het imago van Facebook een behoorlijke deuk na de vele verhalen over datalekken en gestolen wachtwoorden. De tijd dat security-experts binnen de organisatie over het hoofd werden gezien, liggen door deze berichten inmiddels ver achter ons.

Forrester Research zet de 8 belangrijkste voordelen op een rij

Waarom kiezen meer bedrijven voor het Zero Trust model? Benieuwd naar de 8 voordelen voor jouw bedrijf? Dit rapport onderzoekt de voordelen van deze security-aanpak en zet de 8 meest in het oog springende voordelen voor jouw bedrijf op een rij. Download hier snel het Forrester-rapport The Eight Business And Security Benefits Of Zero Trust.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Akamai

Akamai is the edge. Our globally distributed intelligent edge platform surrounds everything, from the enterprise to the cloud, so our customers and their businesses can be fast, smart, and secure.

Profiel Akamai ›
 
 

Downloaden: Waarom Zero Trust de belangrijkste beveiligingsstrategie van 2020 wordt

Met deze download ga je akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.