Webcast: De balans tussen vrijheid en beheer

IBM Cognos Analytics: Designed for me, built for us

IBM Cognos Analytics: Designed for me, built for us

Binnen organisaties is business intelligence een belangrijke plaats in gaan nemen. Men wil graag informatieproducten zoals lijsten, kruistabellen, mooie rapporten en dashboards zonder hier al te lang op te hoeven wachten. Deze vraag legt een enorme druk op de IT-afdelingen die op hun beurt niet aan deze vraag kunnen voldoen. Omdat ze niet aan deze vraag kunnen voldoen, kan de vraag naar bijvoorbeeld een rapport wel 2 maanden duren.

Voor veel organisaties werkt dit niet en daarom gaat ‘the line of business’ zelf op zoek naar een oplossing of tool. Het negatieve effect hiervan is heel veel verschillende tools, ook wel point solutions genoemd, die niet goed met elkaar kunnen samenwerken. Wanneer de organisatie zelf aan de slag gaat met de vele point solutions ontstaat er een wildgroei aan applicaties en tools waar de IT-afdeling geen beheer meer over heeft.

De balans vinden
Voor de oplossing van dit probleem moet de organisatie kijken naar een balans met aan de ene kant  de vrijheid die de gebruiker wil hebben en aan de andere kant het beheer dat plaats moet vinden om alles in goede banen te leiden. Deze balans moet voor duidelijkheid zorgen dat ieder aspect van de organisatie weet waar over gesproken wordt.

De webcast
Bekijk de webcast waarbij dieper wordt ingegaan op een business intelligence oplossing. Bij deze oplossing wordt uiteengezet dat medewerkers zullen zelf aan de slag moeten kunnen met data om hier een boodschap uit te halen om deze vervolgens te kunnen laten zien. De security van deze oplossing moet van een dusdanig niveau zijn dat hiermee met het volste vertrouwen gewerkt kan worden.

Bekijk nu

Bekijk deze webcast nu door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

IBM

IBM biedt haar klanten een ongeëvenaarde diepte en breedte aan technologie, expertise en ervaring — en combineert deze gebieden zodat echte resultaten worden geboekt.

Profiel IBM ›
 
 

Bekijk de webcast: Webcast: De balans tussen vrijheid en beheer

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.