Webservices met R maken in Azure Machine Learning

Handleiding webservices maken en uitrollen

Handleiding webservices maken en uitrollen

Onlangs lanceerde Microsoft het Azure Machine Learning cloud-platform Azure Machine Learning. Azure Machine Learning biedt een laagdrempelige en krachtige set van cloud-gebaseerde data transformatie en Machine Learning tools. Deze handleiding behandelt de basisprincipes van het bewerken van gegevens. Daarnaast wordt aan de hand van data science-voorbeelden uitgelegd hoe modellen gemaakt en geëvalueerd kunnen worden.

Van idee tot publicatie als een webservice

In deze handleiding worden de vereiste data bewerkt, waarna er een model van wordt gebouwd dat geëvalueerd wordt. Hierna wordt een regressiemodel geconstrueerd voor een dataset over de vraag naar fietsen voor een fietsverhuurbedrijf. De stappen kunt u zelf zetten door de datasets te downloaden. In de laatste stap worden de getrainde modellen gepubliceerd als een webservice in de Azure Cloud.

Schaalbaar en veilig modellen uitrollen

Waarom wordt in deze handleiding gekozen voor Azure Machine Learning? De oplossingen kunnen snel worden ingezet als web services. Ook zijn modellen uitgerold in een zeer schaalbare cloud-omgeving die gemakkelijk meegroeit. Verkrijgbare algoritmen en data transformaties zijn uit te breiden met behulp van de taal R voor oplossing-specifieke functionaliteit. Niet in de laatste plaats worden code en gegevens bijgehouden in een veilige cloud-omgeving.

De handleiding behandelt data science in de cloud via de volgende indeling:

  • Een overzicht van  Azure Machine Learning
  • Een regressie voorbeeld
  • Verbetering van het model en transformaties
  • Een ander Azure Machine Learning Model
  • Het gebruik van een R-model in Azure Machine Learning
  • Mogelijke volgende stappen
  • Uitrollen van een model als een webservice

Wilt u weten hoe u met R in Azure Machine Learning modellen maakt en ze publiceert, download dan de handleiding Data Science in the cloud with Microsoft Azure Ml and R.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom IT OplossingenICT Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Oplossingen :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar  oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

IT Oplossingen :  Verbeterde zichtbaarheid voor snellere en betere beslissingen dankzij NetSuite

IT-dienstverleners worden steeds complexer. Ze hebben vaak complexere bedrijfsmodellen en bieden verschillende diensten aan in verschillende regio’s. Voor internationale organisaties met meerdere filialen, afdelingen en dochterondernemingen kan het heel lastig en ingewikkeld zijn goed zicht te houden op projecten, budgetten en alle verschillende resources. NetSuite heeft uitgebreide mogelijkheden en tools die op maat zijn gemaakt voor IT-dienstverleners. In deze whitepaper gaan we dieper in op de mogelijkheden en voordelen van NetSuite voor IT-dienstverleners, onder andere aan de hand van klantervaringen.

Lees verder

ICT Strategie :  7 praktische toepassingen van AI in de industrie

In de industrie omarmen steeds meer bedrijven kunstmatige intelligentie om hun productieprocessen te verbeteren of de foutmarges te verkleinen. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het voorspellen van onderhoud aan machines. Zo grijp je tijdig in, nog vóór de storing optreedt. Benieuwd hoe je AI kan toepassen binnen de industrie? Dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

ICT Strategie :  Microservices: kies het juiste instapmoment

Microservices is een populair onderwerp bij softwareontwikkelaars, maar laat je niet meeslepen door de buzz rondom het onderwerp. Voor je de stap zet naar microservices is het goed om kritisch te kijken of jouw developmentteam en jouw organisatie er wel klaar voor zijn. Wanneer haal je voordeel uit microservices en wanneer niet? Wat zijn de voor- én nadelen? Deze whitepaper helpt je op weg.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.