Welke formulieren ondersteunen uw workflow optimaal?

Verbeter uw formulier-gedreven workflow

Verbeter uw formulier-gedreven workflow

Data en processen zijn steeds meer vereisten voor organisaties om succesvol te zijn. Een adequaat workflow management met formulieren is hier essentieel voor. Hoe formulieren optimaal in uw workflow automation-oplossing passen leest u in de whitepaper. Daarnaast geeft het u 3 tips hoe u digitale formulieren inricht en ze in uw organisatie inzet. 

Workflow verbetert dankzij goede formulieren

De tijd dat alle formulieren van papier zijn en met een pen worden ingevuld, ligt al even achter ons. Tegenwoordig zijn de meeste formulieren digitaal. Een groot voordeel is dat ze op elk soort apparaat en overal en altijd kunnen worden ingevuld. Daarnaast kunnen ze direct worden uitgelezen. Hierdoor worden digitale formulieren in heel veel enterprise processen de geëigende methode om gegevens te verzamelen. 

Formulieren kun je niet als eilandjes beschouwen. Ze maken deel uit van een groter geheel. Ze zijn de aftrap van processen, ze zijn weer gelinkt met andere formulieren en er zit een strategisch doel achter. Degene die zo’n document invult, merkt direct dat er een gedachte en een workflow aan vast zit. Dat geldt voor zowel eenvoudige als complexe formulieren. 

3 tips voor het maken van formulieren

Een formulier heeft een doel om een proces te verbeteren. Denk aan het verzamelen van gegevens over de financiële balans of de gegevens van een nieuwe collega. Een formulier moet wel aan een aantal eisen voldoen om succesvol te zijn. 

1. Eenvoud is krachtiger

Het lijkt een open deur, maar eenvoud werkt het beste, zo ook met formulieren. Het is zonde dat formulieren met ingebouwde proceslogica te complex worden. Dit soort documenten zijn kostbaar om te veranderen en te onderhouden. Net als bij projecten, zijn kleine stappen beter dan één hele grote stap. 

2. Mobiel werken als uitgangspunt

Iedereen heeft zijn mobiele telefoon continu op grijpafstand, als er niet mee gewerkt, gechat of gebeld wordt. Daarom zou mobiel werken het uitgangspunt moeten zijn bij het ontwikkelen van een nieuw formulier. 

3. Gebruiksvriendelijkheid op 1

Wilt u een formulier invullen waarvoor u eerst software moet downloaden, installeren, een tutorial moet kijken en daarna… Waarschijnlijk heeft de helft bij de tweede stap al zoveel ergernis ontwikkeld dat het invullen er niet snel van komt. Daarom is het handig om de gebruiker centraal te stellen. Gemak dient de mens niet waar?! Beloon de gebruiker voor zijn hulp en maak het hem of haar gemakkelijk. 

Aan de slag met betere formulieren

Download de whitepaper Building Forms-Driven Workflow Solutions. Dan gaat er een wereld voor u open hoe u betere formulieren maakt waardoor de workflow van uw organisatie echt verbetert.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Welke formulieren ondersteunen uw workflow optimaal?

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.