Zeg jouw traditionele securitybeleid gedag

Verwelkom een moderne cloud security

Zeg jouw traditionele securitybeleid gedag

In een traditionele IT-omgeving gebruikten we firewalls en VPN-tunnels om onze data en applicaties te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Onze IT-omgeving was als een beveiligde burcht met ophaalbrug en diepe slotgracht. Tegenwoordig zitten onze data niet meer in deze sterk beveiligde burcht, maar bewaren we veel informatie in de cloud. Via internet kunnen we nu altijd bij bedrijfsgegevens, handig als je thuis aan de slag wil. Dit brengt ook extra veiligheidsrisico’s met zich mee. Risico’s waarbij onze ophaalbrug en slotgracht al lang niet meer voldoen. Hoe ziet een modern securitybeleid eruit? Dat lees je hier!

5 laags bescherming

Om de veiligheid van een cloudomgeving te garanderen, is het belangrijk om deze secure-by-design te implementeren. Hierbij onderscheiden we 5 lagen:

  1. Identiteit: Alle maatregelen die ervoor zorgen dat je zeker weet dat persoon A ook echt persoon A is. En dat zonder dat persoon A overrompeld wordt met verificaties en inlogschermen. Vergeet het wachtwoord, wachtwoordloos is de toekomst.
  2. Endpoints & devices: Machine learning-modellen zorgen voor een moderne beveiliging van devices, workloads en omgevingen die in verbinding staan met de cloud.
  3. Applicaties: Scheiden van zakelijke en privé applicaties op devices en het beperken van applicatietoegang voor gebruikers op bepaalde locaties. Zo regel je bijvoorbeeld dat bestanden met gevoelige data niet geopend kunnen worden vanuit het buitenland.

De andere twee beveiligingslagen vind je in deze whitepaper, klik dus snel verder.

In 3 stappen naar een succesvolle cloud security

Deze whitepaper laat niet alleen zien welke 5 lagen jouw data beschermen tegen ongewenste bezoekers, je leest ook hoe je een succesvolle cloud security strategie opzet. Zo zorg je voor een gebruikersvriendelijke, veilige en toekomstbestendige bescherming van jouw kostbare bedrijfsgegevens.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

InSpark

InSpark innoveert en transformeert organisaties. En optimaliseert werkplekken en processen. Full service en full force. Van strategie tot beheer. Zodat jouw medewerkers en klanten het maximale uit technologie halen. Voor snellere impact en duurzaam resultaat. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Profiel InSpark ›
 
 

Downloaden: Zeg jouw traditionele securitybeleid gedag

Met deze download ga je akkoord met de Privacy Statement van IT Weekly.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.