Hoe bouw en onderhoud ik een hybride cloud?

Maak jouw IT klaar voor de toekomst

Maak jouw IT klaar voor de toekomst

Iedereen en alles is tegenwoordig connected. We delen de data uit onze auto’s of slimme CV-ketels met producenten en leveranciers. In de maakindustrie zijn kunstmatige intelligentie, IoT en connected assets allang geen toekomstverhaal meer maar dagelijkse realiteit. Door deze connectiviteit zorgen we bijvoorbeeld voor een verhoogde productiviteit op de werkvloer, een beter product en dragen we bij aan de veiligheid in de productiehal. En de basis van al dat goeds? Dat is de hybride cloud.

Nieuwe apps en data geven ons een boost

Technologieën zoals IoT, kunstmatige intelligentie en machine learning zijn mogelijk dankzij allerlei apps en toepassingen uit verschillende platform. Sommige zijn te vinden in het eigen datacenter, anderen draaien in de cloud. Om deze apps en toepassingen, en hun data, naadloos te laten samenwerken is een goed ontworpen hybride IT-infrastructuur van belang.

Hybride IT: 3 basisprincipes

Om de hybride IT-omgeving te vereenvoudigen en implementaties te optimaliseren, is het belangrijk dat bedrijven zich focussen op onderstaande 3 punten. We lichten deze alvast kort toe, de details lees je na in deze whitepaper.

  1. Continuïteit van het bedrijf: The show must go on! Pak problemen in de huidige IT-omgeving aan en maak zo tijd en middelen vrij voor innovatie. Zo gaat nog steeds een groot deel van het IT-budget naar onderhoud om de huidige omgeving draaiend te houden. Budget wat jij hierdoor niet hebt voor vernieuwing…
  2. Versnel de komst van nieuwe producten en diensten: Door te werken met agile development of een minimum viable product (MVP) strategie versnel je het proces van ontwerp tot livegang.
  3. Begrijp hoe de hybride IT-omgeving werkt en gebruik deze kennis bij het ontwikkelen van apps en data.

Hybride cloud opzetten met Azure

Deze whitepaper vertelt in detail hoe je start bij het opzetten van een hybride cloud-omgeving met Microsoft Azure. Zo lees je alles over de voordelen van Azure Stack, het koppelstuk tussen jouw publieke en private cloud omgevingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerCloud Architecture bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Is de organisatie toe aan een VDI-alternatief?

VDI geeft medewerkers al jarenlang, ongeacht hun locatie, toegang tot hun kantooromgeving en applicaties. Maar technologie ontwikkelt zich razendsnel, we gebruiken steeds meer apps en we werken allang niet meer met alléén een laptop. Deze ontwikkelingen leggen de beperkingen van VDI stukje bij beetje bloot. Deze whitepaper biedt een uitgebreid stappenplan voor het afbouwen van deze technologie.

Lees verder

IT Beheer :  6 tips voor succesvol outsourcen

Het outsourcen van softwareontwikkeling wordt steeds populairder. De vraag naar developers ligt een stuk hoger dan het aanbod op de arbeidsmarkt waardoor veel bedrijven moeite hebben hun vacatures te vullen. Outsourcing heeft veel voordelen, als je het juist aanpakt. Deze whitepaper zet 6 tips op een rij die zorgen voor een succesvolle outsourcing van jouw softwareprojecten.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.