Hoe bouw en onderhoud ik een hybride cloud?

Maak jouw IT klaar voor de toekomst

Maak jouw IT klaar voor de toekomst

Iedereen en alles is tegenwoordig connected. We delen de data uit onze auto’s of slimme CV-ketels met producenten en leveranciers. In de maakindustrie zijn kunstmatige intelligentie, IoT en connected assets allang geen toekomstverhaal meer maar dagelijkse realiteit. Door deze connectiviteit zorgen we bijvoorbeeld voor een verhoogde productiviteit op de werkvloer, een beter product en dragen we bij aan de veiligheid in de productiehal. En de basis van al dat goeds? Dat is de hybride cloud.

Nieuwe apps en data geven ons een boost

Technologieën zoals IoT, kunstmatige intelligentie en machine learning zijn mogelijk dankzij allerlei apps en toepassingen uit verschillende platform. Sommige zijn te vinden in het eigen datacenter, anderen draaien in de cloud. Om deze apps en toepassingen, en hun data, naadloos te laten samenwerken is een goed ontworpen hybride IT-infrastructuur van belang.

Hybride IT: 3 basisprincipes

Om de hybride IT-omgeving te vereenvoudigen en implementaties te optimaliseren, is het belangrijk dat bedrijven zich focussen op onderstaande 3 punten. We lichten deze alvast kort toe, de details lees je na in deze whitepaper.

  1. Continuïteit van het bedrijf: The show must go on! Pak problemen in de huidige IT-omgeving aan en maak zo tijd en middelen vrij voor innovatie. Zo gaat nog steeds een groot deel van het IT-budget naar onderhoud om de huidige omgeving draaiend te houden. Budget wat jij hierdoor niet hebt voor vernieuwing…
  2. Versnel de komst van nieuwe producten en diensten: Door te werken met agile development of een minimum viable product (MVP) strategie versnel je het proces van ontwerp tot livegang.
  3. Begrijp hoe de hybride IT-omgeving werkt en gebruik deze kennis bij het ontwikkelen van apps en data.

Hybride cloud opzetten met Azure

Deze whitepaper vertelt in detail hoe je start bij het opzetten van een hybride cloud-omgeving met Microsoft Azure. Zo lees je alles over de voordelen van Azure Stack, het koppelstuk tussen jouw publieke en private cloud omgevingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerCloud ArchitectureHybrid Cloud bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  2021 komt eraan: 7 onmisbare technologie trends

2020 is het jaar van de grote veranderingen: we gingen massaal thuiswerken en as-a-Service diensten zijn populairder dan ooit. Digitalisering is een must en hierdoor kregen CIO’s een sleutelpositie binnen organisaties. Wat raakt CIO’s in 2021? Bereid je voor op morgen en lees de 7 trends die het dagelijks werk van CIO’s ingrijpend veranderen.

Lees verder

IT Beheer :  Richt in 3 stappen hybride vergaderen in

Dankzij allerlei samenwerktools zijn thuiswerkende collega’s in staat met elkaar in verbinding te blijven. Maar nu steeds vaker ook kleine groepjes op kantoor aan het werk zijn, is het goed om na te denken over een goede inrichting van hybride vergaderen. Dit handige stappenplan helpt je een eind op weg!

Lees verder

Cloud Architecture :  E-boek: Desktop as a Service voor dummies

Desktops en laptops: ze zijn de afgelopen decennia niet ingrijpend veranderd, zijn na 5 jaar aan vervanging toe en ze allemaal up-to-date houden is een tijdrovende aangelegenheid. Virtualisatie is al jaren dé oplossing, maar deze aanpak werkt niet voor iedereen. Met de komst van de cloud komt hier verandering in. Dit e-boek vertelt je alles over de allernieuwste virtualisatie-mogelijkheid: Desktop as a Service.

Lees verder

Hybrid Cloud :  De ultieme Desktop-as-a-Service gids

Er wordt heel wat geschreven en verteld over digitale werkplekken. Want om ervoor te zorgen dat iedereen altijd en overal aan het werk kan, is zo’n digitale werkplek cruciaal geworden. Een veelgebruikte oplossing is Desktop-as-a-Service, maar wat zijn de voordelen hiervan? En hoe verhoudt het zich tegenover jouw bekende VDI-oplossing? Je leest het in de ultieme DaaS-gids!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.