Krijg vertrouwen in jouw AI-projecten

Zorg voor een betere basis voor jouw AI-inspanningen

Zorg voor een betere basis voor jouw AI-inspanningen

AI wordt steeds vaker een belangrijk onderdeel van de toekomstplannen binnen organisaties. Vaak wordt in eerste instantie gekozen voor het automatiseren van administratieve processen of het inzetten van een chatbot om klanten ook buiten kantooruren te helpen op jouw website. Het is wel goed om te beseffen dat voor elk geslaagd AI-project er veel meer zijn die nooit daadwerkelijk werden ingezet. De oorzaak? Het uitrollen van een AI-project is complex en niet iedere organisatie heeft al alle kennis en tooling in huis om het project tot een goed einde te brengen. Bovendien zijn ook vertrouwen en transparantie twee factoren die vaak roet in het eten gooien.  

Geen vertrouwen = geen succes

Wanneer men binnen de organisatie geen vertrouwen heeft in de resultaten van het AI-project, dan is het eigenlijk gedoemd om te mislukken. AI mag geen zwart gat zijn waar mensen data ingooien en dat vervolgens resultaten uitspuwt. In zo’n geval weten medewerkers helemaal niet of de resultaten wel waarheidsgetrouw zijn. Laat staan dat ze de resultaten kunnen verklaren richting hun klanten of controllers.

Krijg inzicht in jouw AI-projecten

Gelukkig zijn er hulpmiddelen die jou helpen bij het ontwikkelen, beheren en uitvoeren van AI-projecten. De details kan je nalezen in deze solution brief, maar we lichten één toepassing alvast kort toe:

  • Het toelichten van AI: Dit onderdeel zorgt ervoor dat alle data die men gebruikt ook gelogd worden. Roepen de resultaten vragen op? Dan kan je tot in detail uitzoeken welke data aan de oorsprong liggen. Handig voor controllers en compliance-checks, maar ook voor data-analisten is dit waardevolle informatie. Analisten kunnen elk resultaat analyseren en uitzoeken waarom en hoe het model tot een bepaalde conclusie kwam.  

Wil jij graag weten hoe je een stevig en betrouwbaar fundament opzet voor jouw (toekomstige) AI-projecten? Download dan deze solution brief Trust and transparency for AI on the IBM Cloud en ontdek de mogelijkheden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. IT Weekly brengt graag actuele kennis rondom TrendsInnovatieICT Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Het dilemma mobiliteit versus beveiliging

Met de komst van cloudsoftware, smartphones en tablets was thuiswerken nooit zo makkelijk. Een dag thuiswerken met je eigen laptop leek 15 jaar geleden onmogelijk en is nu een fluitje van een cent. Deze flexibiliteit heeft natuurlijk wel een invloed op jouw beveiliging. Ontdek in deze whitepaper hoe applicatie- en desktopvirtualisatie de gulden middenweg vormt tussen beveiliging en mobiliteit.

Lees verder

Trends :  De rol van sales in distributiesector verandert ingrijpend

Dé aanjager van groei bij groothandels en distributeurs is de online handel. Na consumenten zien nu ook bedrijven de grote voordelen van verkoop via webshops en platformen. Wie wil nu niet zijn producten sneller en goedkoper? Dit verandert de rol van accountmanagers ingrijpend. Selfservice maakt plaats voor het persoonlijke contact. Wat betekent dit voor de rol van sales, bonussen en voor de prijzen?

Lees verder

Innovatie :  Welke rol speelt cloud bij groei en innovatie?

Dankzij de digitale transformatie veranderen hele industrieën. Om relevant te blijven in de toekomst, moeten organisaties innovatief zijn. De cloud kan een grote rol spelen bij het vermogen van organisaties om te innoveren en te groeien. Dit onderzoeksrapport gaat dieper in op deze relatie en bevat uitkomsten van meer dan 600 Europese CEO’s, CFO’s, CIO’s en IT-directeuren van verschillende industrieën

Lees verder

Innovatie :  Best Practices for High Performance BizTalk

In de praktijk voegen ontwikkelaars vaak tracing- en loggingmogelijkheden toe aan hun applicaties om goed zicht te krijgen op het gedrag van applicaties, ook wel instrumentatie genoemd. Dit komt de performance vaak niet ten goede. Deze whitepaper gaat in op instrumentatie voor BizTalk oplossingen, een alternatief framework dat geen negatieve invloed heeft op de performance van de applicaties. Lees meer over de voordelen van deze methode.

Lees verder

ICT Strategie :  Synergie voor Dummies

De zakenwereld van nu is vele malen meer tech-savvy dan een decennium geleden. Het nieuwe business paradigma, volgens Hewlett-Packard (HP) althans, is de Idee Economie. Ook IT ontkomt er niet aan om de blik te verruimen, bijvoorbeeld als het gaat om de infrastructuur. Dit en meer komt uitgebreid aan bod in het boek ‘Synergie voor Dummies’ van HP.

Lees verder

ICT Strategie :  Start met goede integratie van Dynamics 365

Om het maximale te halen uit Dynamics 365 is een goede integratie met bestaande applicaties en infrastructuur de sleutel tot succes. Deze whitepaper brengt in kaart hoe je van deze integratie een succes maakt; gebaseerd op jarenlange ervaring bij het ondersteunen van bedrijven in hun reis naar de cloud. Download deze whitepaper en ga nu aan de slag.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.